A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

Новини

XIII МІЖНАРОДНИЙ МОВНО - ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА У 2022/2023 н.р.

Важливу роль у підтримці інтелектуально здібної дитини, здатної до творчости, відіграють конкурси. Війна не може забрати у дітей нічого... Отож в усіх закладах освіти Мостиської територіальної громади відбувся XIII Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2022/2023 н.р. з метою піднесення престижу української мови і літератури серед молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови, виявлення обдарованої учнівської молоді, майбутньої плеяди літературних митців, розвитку їх творчого потенціалу, виховання у молодого українства поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня умовної освіти в Україні й за її межами, рівня знань з української мови і літератури. Обдаровані діти – це діти, в яких у ранньому віці виявляються здібності до виконання певних видів діяльності. Вони вирізняються серед однолітків, їх успіхи не є випадковими, а виявляються постійно.

11:47 27.10.2022

ВСЕУКРАЇНСЬКІ УЧНІВСЬКІ ОЛІМПІАДИ 2022/2023

У Мостиській громаді відбудуться  Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів у 2022/2023 навчальному році, а саме: жовтні-листопаді  2022 року   І (шкільний) етап відповідно до графіка (див. нижче).  Початок проведення олімпіад  о 13.00 год.

16:46 24.10.2022

РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ -2022

Радіодиктант національної єдності — 2022 відбудеться традиційно в День української писемності та мови.Авторка тексту цьогорічного радіодиктанту — Ірина Цілик, українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН. Читатиме його Ада Роговцева, народна артистка, Герой України. Методичну роботу над радіодиктантом також здійснюватиме Лариса Масенко, мовознавиця, докторка філологічних наук.

16:36 24.10.2022

ДОГЛЯД ЗА КРИЇВКОЮ УПА У КОРОЛИНСЬКОМУ ЛІСІ

Уже традиційно, щороку в жовтні, коли вшановують захисників України, зокрема воїнів УПА, вихованці гуртка «Сокіл (Джура)» та «Велосипедний туризм» Берегівського ЗЗСО І-ІІ ступенів разом із вчителями навели порядок та зробили благоустрій у меморіальному комплексі на місці криївки УПА, що у Королинському лісі. Учасники заходу побілили вапном та почистили капличку, прибрали територію від кущів, опалого листя та гілляк, зробили інші роботи із впорядкування меморіалу. Під час проведення робіт згадали про подвиги наших захисників: княжих дружин, запорізьких козаків, карпатських опришків, січових стрільців, воїнів Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв нинішньої війни. Захід проводився відповідно до плану гурткової роботи. Історична довідка: у Королинськом лісі довгий час діяла підпільна криївка Української повстанської армії. У 1948 році опергрупа МГБ захопила криївку біля села Королин( в цей час Дрогобицька область). Сім повстанців, що перебували всередині, вчинили збройний опір і загинули в перестрілці. У 1993 році на місці криївки, збудували меморіальний комплекс, представлений капличкою з фігурою Божої матері та символічними хрестами ( загиблі поховані у м.Судова Вишня). На інформаційній таблиці викарбувано прізвища полеглих бійців.

16:31 24.10.2022

ОСВІТА В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

     Реформа старшої школи - важлива складова підвищення якості освітніх послуг. Уже сьогодні ми проводимо ґрунтовну роботу до її реалізації у Мостиській  територіальній громаді. Надія ГНАТОВСЬКА - начальниця Відділу ОМС Мостиської міської ради ділилася своїм досвідом з учасниками шведсько -українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» у вебінарі «Освіта в умовах воєнного стану». Дякую всім учасникам. Обмін досвідом - завжди мотивація до змін. Перемоги, миру, розвитку нашої освіти у вільній Україні!

16:23 24.10.2022

НАЦІОНАЛЬНО - ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ "ДЖУРА - СОКІЛ"

Душу – Богові, життя – Україні, честь – собі! Виховуючи підростаюче покоління в умовах війни та розуміючи глибину втрат нашої держави, усвідомлюємо пріоритетну роль національно – патріотичного виховання. З метою створення умов для формування патріота України з притаманними йому цінностями, поглядами, мотивами діяльності та поведінки учасники освітнього процесу Арламівськоволянського ЗЗСО І-ІІ ступенів  долучаються до гри «Сокіл»( «Джура») у двох вікових категоріях учасників: «Джура – Сокіл»( середня вікова група), керівник Р.А.Захарко та «Джура – Котигорошко»(молодша вікова група), керівник О.Я.Криворука. 21 жовтня 2022року стартувала « Джура» у нашому закладі. Хвилиною мовчання школярі вшанували пам'ять хоробрих захисників нашої держави, які віддали своє життя за нашу можливість навчатися та жити в Україні.

16:21 24.10.2022

ВІЙСЬКОВО - ПАТРІОТИЧНА ГРА "СОКІЛ" (ДЖУРА)

У Чернівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка було особливо тепло. На загальношкільний захід, приурочений 80 річниці створення УПА та Дню Захисників та Захисниць України, завітали військовослужбовці 24 механізованої бригади імені Короля Данила-Васюта Іван та Бонцьо Василь.

16:17 24.10.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень