A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ЯК ФУНДАМЕНТ ЗДОРОВОЇ НАЦІЇ

Дата: 29.03.2024 16:56
Кількість переглядів: 6

Пріоритетні напрямки реалізації Стратегії реформи системи шкільного харчування 2023/2027 роки обговорили сьогодні під час освітянського форуму «Реформа системи шкільного харчування як фундамент здорової нації»

Директори ЗЗСО учасники форуму «Реформа системи шкільного харчування як фундамент здорової нації»

Захід відбувся у Яворівська районна державна адміністрація за участі першого заступника голови Володимир Дзюнька, начальника відділу освіти, охорони здоров'я, культури, спорту та молоді військової адміністрації Оксана Майхер та керівників, працівників відділів освіти громад району, директорів та заступників директорів ЗЗСО району. Також до зустрічі у форматі онлайн долучився проєктний менеджер Офісу реформи шкільного харчування Олександр Боднар.

Мета зустрічі - підвищення професійної компетентності працівників місцевих органів управління освітою, які відповідають за організацію харчування, директорів закладів освіти з питань реалізації Стратегії реформи системи шкільного харчування, промоції здорового харчування серед учасників освітнього процесу як прояву піклування про власне здоров’я.

Перший заступник голови привітав присутніх та подякував за участь у заході. Адже, питання реформування системи харчування одне з ключових у роботі закладів освіти.

"Діти - це наше майбутнє, а забезпечення якісного харчування дітей – це їхнє здоров'я. Тому виховуємо здорову націю задля щасливого майбутнього країни. Дякую вам за свідому позицію та бажання покращувати систему харчування на Яворівщині”, - зазначив Володимир Дзюнька.

Зокрема учасники зустрічі обговорили важливі аспекти впровадження реформи шкільного харчування в районі та важливість здорових харчових звичок. Зміни та сучасні тенденції в організації харчування у закладах освіти. Ознайомилися із Інтернет-порталами, сайтами, платформами, які надають інформаційну та методичну підтримку керівникам закладів освіти, педагогічним працівникам та батькам з питань забезпечення якісною та здоровою їжею.

Про формування культури збалансованого харчування та корисних звичок поділилась Ольга Брезецька, заступниця генеральної директорки ДУ «Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я»

Про дієвість системи безпечності харчування НАССР у закладах освіти району розповів заступник директора Управління Держпродспоживслужби у Яворівському районі Ярослав Бордун.

Про підвищення кваліфікації кухарів відповідно до сучасних вимог та професійного стандарту на базі місцевого закладу професійної (професійно-технічної) освіти розповіла заступник директора Новояворівського ВПУ Ірина Стень.

Михайло Дорош, начальник відділу освіти Новояворівської міської ради розповів про напрацювання Стратегії реформування шкільного харчування у закладах освіти Новояворівської громади та коротко поділився досвідом.

Про модернізацію і технологічне переоснащення харчоблоку Судововишнянського ліцею імені Тадея Дмитрасевича розповів директор Ігор Тиндик та продемонстрував відеоролик оновленої їдальні закладу.

Зазначимо, у районі функціонують 98 закладів загальної середньої освіти, з них у 97 забезпечено гарячим харчуванням.

Додамо, ініціювала реформу Перша леді Олена Зеленська у 2020 році, а цьогоріч в Україні прийняли Стратегію впровадження реформи до 2027 року.

Ярослав Коминський

Департамент освіти і науки Львівської ОДА

https://www.facebook.com/YavorivRDA



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень