A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР НА БАЗІ ЯВОРІВСЬКОГО НПП

Дата: 29.03.2024 16:09
Кількість переглядів: 7

Надія ГНАТОВСЬКА  -  начальниця Відділу ОМС інтеграційне підвищення професійного рівня вчителів географії, біології, хімії та основ здоров'я..

28 березня 2024 року професійна спільнота вчителів географії, біології, хімії та основ здоров'я при Центрі ПРПП Мостиської міської ради брали участь у роботі науково-практичного семінару «Використання природних ресурсів, об’єктів інфраструктури та природотерапії Яворівського НПП в екологічному, патріотичному вихованні та оздоровленні учнівської молоді».

Організатор: Роман ЛЕЩУК – консультант ЦПРПП Мостиської міської ради.

Захід відбувся на базі екоцентру Яворівського НПП за участю науковців факультету агротехнології та екології Львівського НУ природокористування і спеціалістів Яворівського національного природного парку.

На семінарі розглядалися важливі питання щодо використання природних ресурсів і природоохоронних об’єктів в екологічному, патріотичному вихованні та оздоровленні школярів.

З презентацією про унікальні об’єкти природи, рекреації та екоосвіти Яворівського НПП виступила наукова співробітниця Яворівського НПП Оксана ГОДОВАНЕЦЬ. Вона ознайомила учасників із формами екоосвітньої роботи, з можливістю ефективно використовувати природо терапію в оздоровчих цілях.

Фахівчиня з екологічної освіти Христина ГАНУЩАК презентувала форми та напрямки природоохоронної діяльності Яворівського НПП.

Наталія КАЧМАР - кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри екології ЛНУП наголосила на тому, що проведення екоосвітніх заходів для учнів - це важливий фактор пізнання природи, підвищення рівня знань здобувачів освіти.

Незабутні враження залишилися від екскурсії в музеї зброї Віталія ГАВГУНА, у якому зібрано великий арсенал давньої амуніції, старовинні речі подій Першої та Другої світових воєн. Деякі експонати збереглися ще з часів Київської Русі. Похвалився колекціонер знайденою частиною бивні мамонта та куском скам’янілого дерева.

Цікава вікторина була проведена п. Віталієм під час екскурсії. Як результат переможці отримали його книгу «Марафон століть».

Учасники семінару розкрили свій творчий потенціал також під час майстер- класу з розпису яворівської іграшки.

Уміло організований захід, добре продумана тематика, змістовні виступи учасників, актуальність порушених проблемних запитань об’єднали науковців, викладачів, учителів, природознавців у коло однодумців. Позитивні враження, нові ідеї, плани щодо подальшої співпраці – такими були підсумки науково-практичного семінару.

Щиро дякуємо працівникам Яворівського НПП за невтомну працю, розвиток екологічного просвітництва, практичний підхід з метою виховання учнівської молоді!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень