A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА

Дата: 27.03.2024 04:08
Кількість переглядів: 4

Здобувачі освіти з Львівщини, зокрема й Мостиської громади, відвідали Жешувський університет.

Команда випускників ЗЗСО Мостищини на запрошення ректора, пана Сильвестра Чопека, під керівництвом Надія Гнатовська, начальниці відділу освіти, молоді та спорту Мостиська міська рада, та Оксана Федевич, директорки ОЗ”Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.” , відправилась на день відкритих дверей.

День відкритих дверей – це традиційний захід, у межах якого вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання та зробити перший крок до фахової освіти. Особливо корисний він для тих, хто ще не визначився з вибором майбутньої спеціальності або має сумніви, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє життя.

20 березня 2024 року Жешувський університет гостинно відчинив двері для молоді з Львівщини.

Жешувський університет є найбільшим закладом вищої освіти південно-східної Польщі. В закладі здійснюється навчання майже за 70 напрямами підготовки, тому кожен зміг знайти там те, що цікавить саме його.

«Мене вразило те, що тут працюють видатні науковці та викладачі, а найсучасніші лабораторії обладнані всіх необхідним. А стажування та міжнародні програми академічної мобільності – одні з найбільших переваг цього університету», - поділився враженнями учень 11 класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст» Чип Даниїл.

«День відкритих дверей в університеті був захоплюючим і інформативним досвідом! Відразу відчувся великий інтерес до навчальних програм, зустріч з професорами допомогла краще зрозуміти атмосферу та можливості навчання. Це була чудова нагода відкрити для себе нові горизонти та зробити важливий вибір для майбутньої освіти»,- з усмішкою на обличчі розповів Матейко Максим, учень ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ».

«Побувавши в університеті я дійшла висновку, що університет має все необхідне, аби зробити людину щасливою та розумною. Там панує приємна атмосфера. Для нас були організовані зустрічі з людьми, які протягом вступної компаніі допоможуть нам у вирішенні різного роду питань щодо документів, які будемо складати на університет»,- зазначила Лілія Червінська, учениця Ліцею №3 м. Мостиська ім. Королеви Ядвіги.

«Загалом мені сподобалась поїздка. Дуже сподобався університет, але хотілося б, щоб показали аудиторії, як проходить сам навчальний процес, хоча я свідомий, що за такий короткий час неможливо все побачити»,- розповів Юрій Коваль, учень Ліцею №3 ім.Королеви Ядвіги.

Учень Червоноградського ліцею Баранюк Андрій поділився своїми враженнями від поїздки: «20 оберезня я побував на дні відкритих дверей у Жешівському університеті. Університет там неймовірно вражаючий . Екскурсія по університету була дуже цікавою і корисною! Ми дізналися багато нового про навчальні програми і мали можливість поспілкуватися зі студентами , і також з викладачами».

Каріна Сухотерен також розповіла про свої емоції : «20 березня я побувала на дню відкритих дверей в Жешівському університеті. Мені сподобалась поїздка. Університет красивий та стильний. Цікаво було розмовляти зі студентами, які навчаються в даному вищому закладі і дізнатися більше про різного роду професії. Нам донесли багато інформації про вступну кампанію, стипендії та різні нюанси, які виникають при поданні документів».

«20 березня я відвідала Жешівський університет в Польщі. Там мені було дуже цікаво, будинок великий і красивий. Так як мене цікавить медицина, я побувала в лабораторіях з великою кількістю приладами , які служать для різного роду експериментів та досліджень», - розповіла Діана Волкова, здобувачка освіти Ліцею №3 м.Мостиська ім.Королеви Ядвіги.

«Для себе я почерпнув багато корисної інформації, яку нам надали представники університету. Навчальний заклад надає великі можливості для кожного, хто хоче в майбутньому досягти успіхів у своїй діяльності», - поділився своїми враженнями учень Ліцею №3 м.Мостиська ім.Королеви Ядвіги Павел Вйонцек.

Вікторія Гальчищак, учениця Ліцею №3 м.Мостиська ім. Королеви Ядвіги, зазначила: «В цілому я задоволена з поїздки, бо моєю мрією є навчання в Жешівському університеті. Великі можливості, гарні гуртожитки, відповідні умови для поглиблення знань – все це сприяє, що мій вибір є саме цей університет. Побувавши на університеті, я довідалась, що студенти вишу також можуть брати участь у програмах міжнародного обміну».

За чудову організацію поїздки дякуємо доценту Іванні Лучаківській.Хочемо висловити найщиріші слова подяки Ректору Жешувського університету

професору, габілітованому доктору гуманітарних наук

Сильвестру Чопеку, Проректору у справах Колегіуму суспільних наук,

габілітованому доктору юридичних наук, професору Жешувського університету

Ельжбєті Ферет, Проректору з навчальної роботи та студентських справ,

габілітованому доктору гуманітарних наук, професору

Ельжбєті Рокошзі за теплий прийом та незабутні емоції.

Сподіваємося, що така співпраця матиме чудовий результат.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень