A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

МОЛОДЬ ПО - СУСІДСЬКИ

Дата: 27.11.2023 11:48
Кількість переглядів: 9

З 27 по 30 листопада 2023 року  лідери учнівської молоді Мостиської ТГ брали участь у проєкті «Молодь, по - сусідськи», яку організувало товариство Фольковіско #stowarzyszeniefolkowisko

Marcin Piotrowski

Це були незабутні три дні проведені на хуторі Гораєць Підкарпатського воєводства Республіки Польща,  які не лише здружили учнів з 5 закладів загальної середньої освіти громади, а й дозволили ближче пізнати та подружитися з ровесниками сусідньої країни.

Перший день перебування  був сповнений новими враженнями та знаннями. Садиба, у якій мешкали учні, - це справжній музей зі старовинними речами, де кожен куточок у ньому -  це окрема історія. Після повернення з ранкової прогулянки до ферми з кіньми відбулися перші навчання з Володимиром Михалишином. Відбулося спілкування між дітьми. Спільне перебування здружило підлітків та заклало початок виконання ідеї проєкту, а саме: створення спільних міжінтеграційних мостів.

Другий день був ще більш захоплюючим. Спільні майстер - класи, вивчення мов обох країн, живе спілкування, командна взаємодія та психологічні тренінги дозволили отримати цінні знання один про одного, навчитися працювати спільно. Кожен мав можливість попробувати себе в ролі спікера, розказати про  особисті ідеї. Після обіду молоді люди відвідали старовинну церкву 1586 року побудови. Та родзинкою дня був святковий концерт, де після виступу  гурту "Сліпий" лунали пісні українською та польською мовами. Це був справді незабутній вечір.

Третього дня перед поверненням  додому  для здобувачів освіти Мостиської громади було організовано надзвичайно цікаву екскурсію  - підземеллями старовинного Ярослава. 

Щиро дякуємо організаторам за чудовий відпочинок, спільно проведений час та надзвичайно важливі знання!

Karolina Przesmycka

#stowarzyszeniefolkowisko #folkowiskofestiwal #folkowisko #10latstowarzyszeniafolkowiska #polska #ukraina — з Оксаною Майхер та Надією Гнатовською в Stowarzyszenie Folkowisko.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень