A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

СЕМІНАР "НОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО АТЕСТАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ"

Дата: 08.06.2023 11:03
Кількість переглядів: 38

02 червня 2023 року проведено семінар з проблеми «Нове Положення про атестацію педагогічних працівників» ( чинне з 01 вересня 2023 року).

На запрошення Центру ПРПП Мостиської міської ради (Олександра БАША – директорка Центру ПРПП) прибула знавчиння з питань атестації пані Людмила Козлова, старша викладачка кафедри освітньої політики Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», яка детально проаналізувала вищезазначене Положення, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 09 вересня 2022 року №805.

Даний документ визначає порядок проведення атестації педагогічних працівників як системи заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання їхньої педагогічної діяльности.

Це Положення поширюється на педагогічних працівників, які здійснюють педагогічну діяльність та посади яких віднесено до педагогічних, згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 року № 963.

Це Положення не поширюється на педагогічних працівників закладів освіти, установ, (далі - заклади освіти), які атестуються відповідно до вимог Закону України «Про професійний розвиток працівників», а також педагогічних працівників закладів спеціалізованої освіти, які забезпечують здобуття фахових компетентностей спеціалізованої освіти (крім наукових ліцеїв) (ПОЛОЖЕННЯ про атестацію педагогічних працівників).

Наголосила також пані Людмила на п. 17 розділ I, а саме:

«Не допускається створення перешкод для проходження педагогічним працівником атестації, необгрунтована відмова у присвоєнні (підтвердженні) кваліфікаційної категорії, педагогічного звання та встановленні тарифного розряду» (див. Положення).

Обговорено:

- Що нового в атестації педагогів з 01.09.2023 року;

- Новий підхід до оцінки педагогічної діяльности;

- Дотримання вимог Положення;

- Створення, склад та повноваження АК;

- Рівні та повноваження атестаційних комісій;

- Повноваження голови комісії;

- Повноваження секретаря комісії;

- Атестаційні комісії I, II, III рівнів ;

- Створення та склад атестаційної комісії;

- Функції атестаційної комісії;

- Порядок проведення атестації;

- Про присвоєння/ або підтвердження кваліфікаційної категорії, педагогічного звання;

- Чергова/позачергова атестація. Атестація повинна проводитися з дотриманням академічної доброчесності.

- Міжатестаційний період та підвищення кваліфікації відповідно до законодавства.

- Атестація окремих категорій педагогів;

- Атестація в умовах надзвичайних ситуацій;

- Участь педагогів на засіданні атестаційної комісії;

- Оскарження рішень атестаційної комісії;

Викладачка також зазначила, що рішення атестаційної комісії може бути підставою для звільнення педагогічного працівника з роботи у встановленому законодавством порядку. Наказ про звільнення або переведення працівника за його згодою на іншу роботу за результатами атестації видається лише після розгляду його апеляції (у разі подання) атестаційними комісіями вищого рівня з дотриманням законодавства про працю. Розірвання трудового договору за таких умов допускається у разі, якщо неможливо перевести працівника за його згодою на іншу роботу, яка відповідає його кваліфікації, у тому самому закладі освіти.

Щиро дякуємо Надії ГНАТОВСЬКІЙ – начальниці відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради за підтримку у щоденній діяльності; директорам, заступникам з навально-виховної роботи ЗЗСО, ЗДО, ЗПО Мостиської, Шегинівської ТГ за участь у такому актуальному семінарі.

Найщиріші слова подяки для пані Людмили КОЗЛОВОЇ!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень