A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

ОНЛАЙН-НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗЗСО З ДЕПАРТАМЕНТОМ ОСВІТИ ЛОВА

Дата: 13.05.2023 03:46
Кількість переглядів: 18

11 травня 2023 року відбулась онлайн-нарада, на якій представили попередні результати Е-анкетування «Оцінювання якості освітнього середовища ЗЗСО Львівщини». Опитування проводилось протягом 18-28 квітня цього року в закладах ЗСО Стрийського, Червоноградського та Яворівського районів області.

«Основним критерієм, який характеризує якість освітнього середовища, є довіра між усіма учасниками освітнього процесу», - Олег Паска на Львівщині представили попередні підсумки пілотного проєкту Оцінювання якості освітнього середовища ЗЗСО.

Загалом було опрацьовано понад 10 тис. анкет, вибірка респондентів розподілилася наступним чином:

- учні 5-х класів – 1675 анкет

-  учні 9-х класів – 1674 анкети

- учні 11-х класів – 1625 анкет

-  педагоги – 1824 анкети

-  батьки/опікуни – 3753 анкети.

Зауважимо, що не якісно заповнені анкети у вибірку не попали.

⠀Методологію та результати дослідження представили член Експертної ради при ДОН ЛОВА Roman Pastushenko та методистка кабінету дистанційного навчання Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Галина Занік.

⠀Оцінювання освітнього середовища провели за 6 основними критеріями:

-  безпека

-  довіра

-  демократичність

-  патріотичність

- культуротворчість

- відкритість.⠀

З результатами дослідження ви можете ознайомитись за покликанням:

https://bit.ly/3Mgqk7u

«Основним критерієм, який характеризує якість освітнього середовища, є довіра між учасниками освітнього процесу – учнями, вчителями і батьками. Освіта є тою системою, де все будується на довірі. Якщо не буде довіри, якщо не буде здорової дискусії та взаєморозуміння, то ця система не буде ефективно працювати і її якість не буде зростати. Коли є довіра учня до вчителя і вчителя до учня, тоді учень хоче вчитися, тоді працює і освітня компонента і виховна компонента. Те саме – з батьками.

Подивіться на рейтинги різних країн щодо якості освіти. Коли ви візьмете першу десятку країн за якістю освіти і порівняєте з авторитетом вчителя в суспільстві, то як правило – там, де є вищий авторитет вчителя, де є престижно бути вчителем, в першу чергу через повагу, там є і якість.

Ключовим питанням є те, наскільки ми вміємо вибудувати в наших громадах, в наших закладах освіти оцю довіру між всіма учасниками освітнього процесу. Тому з основних наших завдань на наступний період є покращити середовище довіри», - підсумував Олег Паска.

Зазначимо, що проєкт «Оцінювання якості освітнього середовища: е-інструментарій вимірювання показників» входить у Програму розвитку освіти Львівської області на 2021 – 2025 роки. В рамках проєкту розроблено і апробовано анкети для педагогічних працівників, учнів 4-5, 8-9 та 10-11 класів, батьків (опікунів) цих учнів. Створено програми для автоматичного обробітку, накопичення і аналізу результатів анкетувань. В листопаді-грудні 2022 року проведено апробацію створеного е-інструментарію на базі 10 закладів загальної середньої освіти Львівської області.

Проєкт триватиме протягом п’яти років.

Остаточні результати мають бути підготовлені до 19 травня.

За підсумками дослідження планується провести вебінар - орієнтовно у червні.

https://www.facebook.com/deposvitaloda



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень