A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

ТРЕНІНГ "ОСНОВИ КІБЕРГІГІЄНИ"

Дата: 13.05.2023 03:37
Кількість переглядів: 21

11.05.2023 р. учителі інформатики ЗЗСО Мостиської ТГ взяли участь у ІІ етапі тренінгу "Основи кібергігієни", організованому за сприяння Департаменту освіти ЛОДА. Тренінгове заняття проходило на базі Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва.

Відкрила захід, привітала учасників тренінгу та побажала плідної роботи директор училища Поліщук Марія Богданівна. Дистанційно учасників тренінгу привітав керівник відділу професійно-технічної освіти Департаменту освіти та науки Львівської ОДА Пикус Іван Олексійович, акцентувавши увагу на важливості формування в здобувачів освіти та педагогів навичок безпечної роботи із засобами комп’ютерної техніки та правильного поводження з інформацією у кіберсфері.

Тренер Мирон ПАЦАЙ, заступник начальника відділу технічного нагляду та комп‘ютерного забезпечення Департаменту освіти і науки Львівської ОДА, тренер Української школи урядування, провів практичне заняття з учителями Мостищини за темами:

· Правові засади кібергігієни

· Безпека користування соціальними мережами

· Соціальна інженерія

· Фізична безпека

· Безпека мобільних пристроїв.

Для опрацювання теми «Правові засади кібергігієни» група було об’єднана в чотири команди «Адвокати», «Прокурори», «Судді», «Суспільство», між якими відбулася дискусія про порядок використання комп’ютерних програм для оброблення, передавання, зберігання службової, таємної інформації, персональних даних а також інформації єдиних та державних електронних реєстрів.

Учасники тренінгу відпрацювати технології забезпечення безпечного з’єднання в мережі: проміжні проксі- або VPN-сервери, електронний підпис, встановили, налаштували та опановували використання парольного менеджера KeePass, пересвідчитись у відсутності або наявності витоку власних автентифікаційних даних, навчилися налаштувати для облікового запису двофакторну автентифікацію та, відповідно до конкретних умов, налаштовувати параметри мобільного пристрою та встановлених на ньому програм для безпечного використання.

Викладачі училища презентували освітню програму за професією "Оператор дронів", ознайомили з різними типами дронів, розповіли про можливості безпілотників та правила керування ними, та надали можливість учасникам тренінгу спробувати себе в ролі оператора БПЛА.

Щиро дякуємо за чудову організацію заходу дирекції та педагогічному колективу Львівського вищого профе



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень