A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

РІЗДВЯНА ОСВІТЯНСЬКА В'ЯЗАНКА

Дата: 12.01.2023 17:00
Кількість переглядів: 46

ГОСПОДИ! Яка співуча освітянська родина! Колядниця, здавалося, зійшла із самих небес! Ні! Ангели на крилах принесли, сповіщаючи про Велику Перемогу сильного народу!

Це було «чудо із чудес».

У різдвяний період, 11 січня 2023 року, відбувся духовно-формаційний захід «Освітянська різдвяна в’язанка», присвячений народженню Ісуса Христа, перемоги добра над злом, ЗСУ. Важливо те, що на дійство прибули педагогічні працівники всіх закладів освіти, оскільки пріоритетом «в’язанки» були реколекції з питань «Цінності - основа виховання та взаємодії»; «Пречиста Діва Марія та св. Йосиф - взірці для наслідування у персоналізації християнських цінностей», які проводив Петро МАЙБА – голова Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ.

Участь у дійстві брали Мирослава ПЕЛЬЦ– очільниця Мостиської територіальної громади, всечесніші отці Петро ФЕДАШ (УГКЦ) , Василь МОЦЯК (ПЦУ).

Надія ГНАТОВСЬКА – начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиської ради, привітала зі святами. У своєму виступі також зазначила, що « зібралися у складний час, бо усвідомили, що сильна держава починається із міцної армії. Відважні молоді воїни, наші земляки, стали символом гідности. Тож молитвою у колядці згадаймо Героїв, які боролися і віддали своє життя. Єднаймо вдячні серця з тими, хто оберігає рідну Україну та з небес захищає її». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Захисників України.

Отець Петро МАЙБА у реколекційному виступі розкрив такі ключові питання, як:

- цінності - основа виховання та взаємодії;

- пріоритети сучасного виховання;

- мистецтво виховання;

- кредо вчителя-вихователя;

- місія спільнот;

- християнські принципи управління і лідерства;

- Пречиста Діва Марія та св. Йосиф - взірці для наслідування у персоналізації християнських цінностей.

«Людина призначена не просто існувати у цьому світі, не просто панувати над ним, але покликана до співпраці з Богом у творенні життя - у творенні доброго, прекрасного, святого. Бог є свідомий свого щастя і своєї святості, і хоче цього для людини. Велич людини і цінність її життя згідно з християнською мораллю вимірюється кількістю добра і любові, вкладених у кожну – навіть невеличку справу. Важливо у людині виховати Людину».

Опісля реколекцій під музичний супровід (Ганна МАКАР– баян, Роман ДЕМСЬКИЙ – скрипка, Анатолій ГЛОГОВСЬКИЙ – гітара, Андрій ТАТУСЬКО – кларнет) звучали пророчі віншування, божественні колядки «Нова радість стала», «Нічка та ясная», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Во Вифлеємі нині новина», «На небі зірка ясна засяяла», «Небо і земля», «На Різдво Христове Ангел прилетів», «Пане, пане господарю», «По всьому світу стала новина», «Бог предвічний» … Спільнота вчителів з Основ християнської етики пригощала всіх пампушками, узваром, кавою, чаєм.

Господи! Яка співуча єдина освітянська родина! Колядниця, здавалося, зійшла із самих небес! Ні! Ангели на крилах принесли, сповіщаючи про Велику Перемогу сильного народу!

Це було «чудо із чудес».

Відгуки…

Марія ЧОПКО – учителька Старявського ЗЗСО I-II ступенів після чудесно проведеного дійства відзначила: «Освітянська різдвяна в'язанка"- рекреаційний освітянський захід, метою якого було об'єднати освітянську громаду Мостиської ТГ, навколо слова Божого. Для нас, спільноти вчителів Основ християнської етики, великою приємністю було бачити колег з Шегинівської ТГ. Наша спільнота щиро дякує всім, хто долучився до організації даного дійства. Висловлюємо щиру подяку та високу повагу організаторам та патронам цього духовно-формаційного заходу: Надії Мирославівні Гнатовській, Мирославі Степанівні Пельц, о. Петру Федашу, Марії Андріївні Бішко. Дякуємо за розуміння того, що Україна починається з духовності... Дякуємо і о. Петру Майбі, котрий радо відгукнувся на запрошення і провів пречудові реколекції.

Схвальні відгуки наших колег від "Освітянської різдвяної в'язанки" додає спільноті вчителів Основ християнської етики впевненості, що наші старання були не марними і пробудили в кожному почуття різдвяного настрою, любові та поваги один до одного в такий важкий для нас і України час.

Тож Божого благословення усім, натхнення у всіх починаннях і справах, миру і злагоди, а головне не забуваймо, що усі працюємо на перемогу: перемогу добра над злом.

Любов МИХАЙЛЮНЬО – учителька Раденицького ЗЗСО I-II ступенів, пише:

Різдвяниця -зірка серед ночі

Нам зійшла і звеселіли очі.

То Христос між нами народився

Поклонімось йому, помолімося.

«Освітянська різдвяна в'язанка» сприйнялася на одному диханні і сприяла чудовому настрою. Реколекційна наука збагатила кожного з нас духовно. Велично, зворушено здійнялася українська колядка у вись, у поєднанні з чудовим музичним супроводом.

Слава Україні! Героям Слава!

ХРИСТОС СЯ РОЖДАЄ!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень