A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

НАРАДА ДИРЕКТОРІВ У ВОЄННИЙ ЧАС 2022

Дата: 16.03.2022 09:38
Кількість переглядів: 40

15 березня о 10.00 год в актовому залі відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області відбулася нарада з директорами закладів освіти Мостиської територіальної громади.

Очільниця освіти Надія ГНАТОВСЬКА висловила вдячність керівникам, педагогічним колективам закладів освіти за чітку та злагоджену роботу в надзвичайно складній ситуації.

Актуальним і надалі залишається питання щодо надання допомоги біженцям та прихистку дорослих та дітей у домівках, де ніхто не проживає…

Пріоритетом залишається організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання ( 14 березня 2022 року ЗЗСО розпочали навчання для 1-4 кл., 5-9 кл., 10-11 класи у Мостиській ТГ). «Для учнів з тимчасово внутрішньо переміщених осіб (внаслідок агресії російської федерації евакуйованої з місця постійного проживання) також організувати навчання за заявою одного з батьків за місцем тимчасового перебування. Для школярів з числа тимчасово переміщених осіб, в тому числі й тих, хто перебуває за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання у ЗЗСО за місцем тимчасового проживання департамент спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» створили Дистанційну школу «Вчитись просто» (ДШ «ВП»). Особливу увагу прошу звернути на дітей з особливими освітніми потребами. Нагадую, що цього року корекційні послуги надаються в залежності від рівнів підтримки, за якими розподілені діти. Також рекомендую розглянути можливість надання таких послуг дистанційно, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб. Звертаю увагу на необхідність психологічної підтримки дітей. Низку відповідних матеріалів розміщено на сайті МОНУ (див. лист МОНУ від 06.03.2022 №1/3371, додається). Щодо позашкільної освіти в мережі Інтернет розміщені матеріали, за якими можна проводити заняття з дітьми, організувати їх змістовне дозвілля»,- наголосила Надія ГНАТОВСЬКА – начальниця освіти.

Обговорено інші актуальні питання :

- лист-звернення про непогодження із відміною ЗНО-2022;

- звернення вчителів України до виконавчої директорки ЮНІСЕФ Кетрін Рассел;

- про пункти обігріву, які організовано у ЗЗСО Мостиської ТГ;

- як і хто може отримати дитячі набори харчування;

- про дітей, педагогів, які виїхали за кордон;

- щодо бронювання військовозобов’язаних, яким надається

відстрочка від призову на військову службу під час

мобілізації та на воєнний час;

- щодо особливостей застосування норм трудового законодавства під час дії правового режиму воєнного стану та оплати праці працівників закладів освіти під час призупинення навчання;

-про проведення атестації та порядок підготовки матеріалів щодо атестації керівних та педагогічних працівників.

Проаналізовано різні важливі освітянські питання.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень