A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

Про організацію освітнього процесу у закладах освіти

Дата: 10.03.2022 16:40
Кількість переглядів: 36

Надія ГНАТОВСЬКА - начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області " Про організацію освітнього процесу у закладах освіти"

Відповідно до  листів Міністерства освіти і науки України від 06.03.2022 № 1/3371-22, департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації від 09.03. 2022  №02-01/08/575 відділ освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області  рекомендує закладам загальної середньої, позашкільної освіти розпочати навчання  для 1-4, 5-11 класів з 14 березня 2022 року.

    Проінформувати здобувачів освіти та їхніх рідних про форму навчання, розклад занять і, у випадку віддаленого навчання, адресу та умови доступу до шкільної навчальної платформи. До навчання у закладі освіти незалежно від обраного формату рекомендуємо долучити також дітей шкільного віку з родин, які тимчасово проживають у населеному пункті, де цей заклад знаходиться (за згодою батьків).

Для школярів з числа тимчасово переміщених осіб, в тому числі й тих, хто перебуває за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання у ЗЗСО за місцем тимчасового проживання, а також для учнів шкіл Львівщини, які у 2021/2022 н.р. не використовували загальношкільної платформи, департамент спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» створили Дистанційну школу «Вчитись просто» (ДШ «ВП»).

Школа забезпечуватиме викладання усіх предметів (інтегрованих курсів), передбачених типовими освітніми програмами для ЗЗСО. Викладачами ДШ на волонтерських засадах є кращі педагоги області. Школа забезпечена навчальним контентом; виконані учнями завдання перевірятимуться, а результати обліковуватимуться. Рідні та учні ДШ«ВП» отримають (на вимогу) витяг з електронного журналу з оцінками для представлення в заклад освіти за постійним місцем проживання.

Особливу увагу просимо звернути на дітей з особливими освітніми потребами. Нагадуємо, що цього року корекційні послуги надаються в залежності від рівнів підтримки, за якими розподілені діти. Також рекомендуємо розглянути можливість надання таких послуг дистанційно, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб.

Звертаємо увагу на необхідність психологічної підтримки дітей. Низку відповідних матеріалів розміщено на сайті МОНУ (див. лист МОНУ від 06.03.2022 №1/3371, додається).

Щодо позашкільної освіти в мережі Інтернет розміщені матеріали, за якими можна проводити заняття з дітьми, організувати їх змістовне дозвілля.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень