A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

БОЙОВИЙ ГОПАК - КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПОБАЧИТИ

Дата: 02.07.2024 11:19
Кількість переглядів: 12

⠀На базі  відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області (начальник освіти, модераторка дійства - Надія ГНАТОВСЬКА) відбулася нарада за участі представників департаменту освіти і науки Львівської ОВА, відділів освіти, керівників шкіл територіальних громад Яворівського району з метою популяризації козацького бойового мистецтва Бойовий гопак.
Захід спільно організували Яворівська районна державна адміністрація і Мостиська міська рада. У ньому, зокрема, взяв участь український дослідник та знавець бойових мистецтв, засновник Бойового гопака Володимир Пилат.⠀


Місце зустрічі обрали невипадкове. У Мостиськах вже понад 10 років діє гурток Бойового гопака, де діти гартують своє тіло і дух. Гуртківці «на живо» презентували учасникам наради віртуозні рухи, неочікувану тактику, силу, спритність, витривалість і лицарське благородство українського бойового мистецтва. 


Бойовий гопак – це насамперед комплексна система гармонійного розвитку особистості. Відтак, на нараді йшлося про те, як масштабувати гуртки з цього види українського бойового мистецтва.         
«Кожна країна, кожний народ дбають і розвивають свої традиції. Це стосується і національних видів бойової боротьби. І нам тут пощастило. Завдяки подвижництву Володимира Пилата вдалось відродити бойове мистецтво наших предків. То ж тепер нам слід подбати, аби популяризувати Бойовий гопак серед наших дітей і нашої  молоді», – зазначив директор департаменту освіти і науки Олег Паска.⠀


Процитуємо слова Володимира Пилата: «У Бойовому гопаку головне – плекати гордих людей, які люблять свою землю і не мають комплексу меншовартості й страху».    

 ⠀
«Ключове тут, особливо з огляду на московську агресію, що Бойовий гопак – це не тільки вид бойової боротьби, це важлива складова національно-патріотичного виховання, це повернення  до свого національного коріння, це утвердження української ідентичності  через спортивне мистецтво боротьби», – додав Олег Паска. ⠀


У підсумку було домовлено якнайширше сприяти розвитку і поширенню Бойового гопака як національного українського виду бойового мистецтва, зокрема, на базі шкіл Яворівського району і Львівської області загалом.

https://www.facebook.com/deposvitaloda



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень