A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Мостиської міської ради Львівської області

ПРО НАВЧАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ШКОЛЯРІВ ТА ...

Дата: 16.03.2022 16:09
Кількість переглядів: 39

У Мостиській територіальній громаді з 14 березня 2022 року здобувачі освіти 1-4, 5-9, 10-11 класів приступили до навчання. Відновлено навчальний процес у дистанційній формі, що гарантує максимальну безпеку дітей та педагогічного складу.

Для учнів з числа внутрішньо переміщених осіб, які зараз перебувають на території Мостиської територіальної громади, передбачено дві можливості для навчання:

- тимчасово відвідувати ЗЗСО за місцем тимчасового перебування;

- приєднатися до Української дистанційної школи

Докладно: https://bit.ly/3KReptn

?Станом на 16 березня 2022 року на території Мостиської ТГ із числа внутрішньо переміщених здобувачів освіти проживає 134. Із них 50 (п’ятдесят) школярів зараховано до місцевих закладів освіти:

- ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 I-III ступенів» - 14;

- Філія «Липниківський ЗЗСО I-II ступенів - 7 ;

- ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 I-III ступенів» - 9;

- ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I-III ступенів» - 3;

- Пнікутський ЗЗСО I-II ступенів - 9;

- Раденицький ЗЗСО I-II ступенів - 2;

- ОЗ«Малнівський ЗЗСО I-III ступенів» - 4 ;

- Гостинцівський ЗЗСО I-II ступенів - 1;

Решта учні залучені до навчання у заклади освіти на інших територіях України.

Відповідно до лита Департаменту освіти і науки України Львівської обласної військової адміністрації від 11.03. 2022 №02-01/08/605 Відділ освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради пропонує наступну процедуру зарахування дітей до цих закладів освіти:

- заява одного з батьків (або осіб, які їх заміняють) на тимчасове відвідування ЗЗСО;

- наказ керівника ЗЗСО про зарахування на тимчасове відвідування закладу освіти;

- учнів з числа внутрішньо переміщених осіб не доцільно вносити в основний списковий склад, оскільки вони обліковані в інших ЗЗСО;

- навчальні досягнення учнів з числа внутрішньо переміщених осіб облікувати в окремих журналах для видачі їм (на вимогу) витягу з оцінками для представлення в заклад освіти за постійним місцем проживання.

Якщо в закладі загальної середньої освіти є учні з числа внутрішньо переміщених осіб випускних класів (9-х, 11-х), яким необхідні документи про базову та повну загальну середню освіту і, які не матимуть можливості повернутися до ЗЗСО, в яких вони навчалися, то рекомендуємо організувати для них навчання за екстернатною формою відповідно до вимог Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства світи і науки України від 12 січня 2016 року №6 (у редакції наказу МОНУ від 10 лютого 2021 року №160 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства освіти і науки України»).

Особливу увагу просимо звернути на дітей з особливими освітніми потребами. Нагадуємо, що цього року корекційні послуги надаються в залежності від рівнів підтримки, за якими розподілені діти. Також рекомендуємо розглянути можливість надання таких послуг дистанційно, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб.

Звертаємо увагу на необхідність психологічної підтримки дітей.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень